Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit ISLANDA 16.02 – 21.02.2023

ISLANDA 
Spectacolul Aurorei Boreale Reykjavik – Akranes – Borgarnes – Snaefellsnes – Golden Circle – Vik - Reykjavik 

Perioada: 16.02 – 21.02.2023 (6 zile/ 5 nopti) 

Islanda este destinatia ideala pentru a asista la unul dintre cele mai frumoase spectacole de pe Pamant, Aurora Boreala. Acest dans al luminilor este un fenomen optic dependent de activitatea solara, conditiile meteo si noroc, intervalul cu vizibilitate maxima fiind de la sfarsitul lunii septembrie si pana la sfarsitul lunii martie. Aceasta calatorie de neuitat imbina cele mai cunoscute comori din Tara Focului si a Ghetii cu secretele ascunse din peninsula Snaefellsens, renumita pentru ghetarul sau mistic. Fiecare zi ne va familiariza tot mai mult cu traditiile locale, vom savura mancaruri traditionale si fructe de mare proaspete, vom descoperi minunile geologice ale Cercului de Aur si serile ne vom relaxa in zona rurala a Islandei, un loc optim pentru observarea Aurorei Boreale.

 PROGRAMUL CIRCUITULUI: 

Ziua 1 (16.02): BUCURESTI – FRANKFURT– REYKJAVIK 
Intalnire la ora 03:15 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Lufthansa cu decolare la ora 06:15. Schimbarea avionului in Frankfurt si sosire in Reykjavik la ora locala 14:00. Transfer si cazare la Center Hotels Laugavegur 4* (sau similar). 

Ziua 2 (17.02): REYKJAVIK – REYKHOLT – BORGARNES (155 km)Mic dejun, urmat de un tur al celei mai nordice capitale din lume. Turul include principalele atractii ale orasului (vizite exterioare): cladirea Parlamentului, Casa Hofdi - una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, celebra pentru intalnirea din 1986 dintre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, intalnire care a pus capat Razboiului Rece. Continuam cu portul pescaresc si Biserica Hallgrimskirkja al carei turn poate fi observat aproape din orice punct al orasului. Plecam din Reykjavik si calatorim spre nord-vest printr-un tunel subacvatic construit in Fiordul Balenelor (Hvalfiordur). Ne indreptam spre oraselul Akranes unde vom vizita un muzeu al istoriei si traditiilor si vom urca intr-un far pentru a ne bucura de panorma zonei de coasta. Urmatoarea oprire va fi la izvoarele termale din Deildartunguhver, cel mai puternic sistem de izvoare termale din Europa, furnizand energie electrica pentru aproape intreaga zona. In continuare vom vizita satul Reykholt, fost centru cultural important al Evului Mediu si locul in care a trait un renumit scriitor islandez, Snorri Sturluson. Vom incheia ziua cu peisajul oferit de cascadele Hraunfossar si Barnafossar, fiecare cu propriul secret ce asteapta sa fie dezvaluit. Cazare si cina in zona rurala Borgarnes la hotel Borgarnes 3* (sau similar). Localizarea hotelui in vestul Islandei departe de luminile oraselor ne va oferi avantajul unei vizibiliati mai bune a luminilor nordului. Vom avea 2 nopti la dispozitie pentru le vedea si speram ca norocul sa fie de partea noastra. In cursul noptii, cand este anuntat momentul de maxima intensitate a fenomenului, vom face o drumetie impreuna cu insotitorul de grup la “vanatoare” de aurora boreala. 


Ziua 3 (18.02): BORGARNES – STYKKISHOLMUR – PENINSULA SNAEFELLSNES – BORGARNES (200 km) 
Dupa micul dejun, ne vom indrepta spre Stykkisholmur. Aici ne vom imbarca pe un vaporas in fiordul Breidafjordur (UNESCO) si vom avea ocazia sa observam vietuitoarele marine din zonele subpolare, peisaje spectaculoase formate de stancile dramatice ale Peninsulei Snaefellsnes si satuce izolate de pescari. Vom experimenta “Viking sushi”, o varietate de fructe de mare proaspat pescuite din apele limpezi ale golfului. Cazare si cina la acelasi hotel. In cursul noptii vom participa din nou impreuna cu insotitoruld e grup la “vanatoarea” aurorei boreale. 

Ziua 4 (19.02): BORGARNES – CERCUL DE AUR – FERMA TRADITIONALA – SELFOSS (150 km) Mic dejun. Plecare spre zona Selfoss. In drum ne vom opri in Valea Thingvellir unde, in anul 930, a luat nastere primul parlament din lume. Tot aici ne vor fi prezentate dovezi ale migratiei continentelor, Islanda fiind situata la intersectia a 2 placi tectonice importante, cea euroasiatica si cea nord americana. Urmatoarea oprire va fi in parcul geotermal al gheizerelor unde Strokkur, cel mai activ dintre ele, erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte. In continuare vom vizita o alta minune a insulei - Gulfoss (Cascada de Aur), o cascada dubla a carei spectaculozitate este accentuata si de numeroasele curcubee ce se formeaza in zilele insorite. Ultima vizita din aceasta zi va fi la o ferma traditionala unde vom servi o supa specifica zonei, iaurt skyr, branza si inghetata. In cursul serii vom ajunge in zona Selfoss. Cazare si cina la hotelul South Coast 4* (sau similar). 

Ziua 5 (20.02): SELFOSS – REYNISFJARA – DYRHOLAEY– REYKJAVIK (330 km) 
Mic dejun. In prima parte a zilei vom descoperi sudul insulei (zona Vik) si vom vizita plaja de nisip negru vulcanic Reynisfjara si promontoriul Dyrholaey. In a doua parte a zilei vom sosi in Reykjavik si vom vizita Planetariul Perlan unde vom avea ocazia sa admiram proiectii ale aurorei boreale. Cazare in Reykjavik la Center Hotels Laugavegur 4* (sau similar). 

Ziua 6 (21.02): REYKJAVIK – BUCURESTI 
Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi in Reykjavik. Transfer la aeroport in jurul orei 11:30. Imbarcare pe cursa Lufthansa cu plecare la ora 14:55. Schimbarea avionului in Frankfurt si sosire la Bucuresti la ora 23:50.

PRET/persoana: 1765 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse) 
Supliment camera single: 340 EURO
Pret pentru a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 1745 EURO

SERVICII INCLUSE: 
• transport cu avionul Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti cu compania LUFTHANSA (schimbarea curselor la Frankfurt); 
• 5 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*, astfel: 
     - 2 nopti cazare cu mic dejun in Reykjavik la hotel de 4*;
     - 3 nopti cazare cu demipensiune in zonele rurale Borgarnes si Selfoss la hotelurile Borgarnes 3* (sau similar) si South Coast 4* (sau similar); 
• transport pe teritoriul Islandei conform itinerariului cu autocar dotat cu aer conditionat; 
• tur de oras cu insotitorul de grup in Reykjavik; 
• vizitarea Muzeului Traditiilor din Akranes; 
• drumetie cu insotitorul de grup in 2 nopti pentru a observa Aurora Boreala. Vizibilitatea acestui fenomen nu poate fi garantata. 
• croaziera Viking Sushi cu degustare de fructe de mare; 
• vizitarea Parcului National Thingvellir, gheizerelor si Cascadei Guffoss; 
• vizitarea unei ferme traditionale si degustare de produse locale; 
• vizitarea plajelor cu nisip negru si stancilor din Reynisfjara, promontoriului Dyrholaey; 
• vizitarea Planetariului Perlan; 
• insotitor roman de grup; 
• taxele de aeroport si catering. 

*Important: Aurora Boreala este un fenomen optic ce nu poate fi garantat. Acesta depinde de activiatea solara si conditiile atmosferice. 
*Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe. 

NU SUNT INCLUSE: 
▪ asigurarea medicala (obligatorie); 
▪ asigurarea storno (optionala) se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice; 
▪ excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse; 
▪ bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program; 
▪ bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 35 EURO/persoana – se practica in Islanda, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup. 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale): 
16.02: Bucuresti (Otopeni) 06:15 – Frankfurt 07:50 durata zborului 2h35min 
16.02: Frankfurt 11:10 – Reykjavik 14:00 durata zborului 3h50min 
21.02: Reykjavik 14:55 – Frankfurt 19:30 durata zborului 3h35min 
21.02: Frankfurt 20:30 – Bucuresti (Otopeni) 23:50 durata zborului 2h20min 

*GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 95 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 3 luni inainte de data de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie dedisponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare. 

TERMENE DE PLATA: 
⚫ 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere; 
⚫ 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
⚫ 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea. 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI: 
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii; 
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii. 


DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: 
CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; 
TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT; 
ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ESTE OBLIGATORIE PENTRU CALATORIA IN ISLANDA; 
ACEST PROGAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI.