Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Târgul de Crăciun BUDAPESTA și VIENA 2022

de la 274 Euro 

Budapesta - Godollo - Szentendre - Esztergom - Visegrad - VienaZiua 1 (30.11). BUCURESTI -SIBIU -ARAD -BUDAPESTA (cca. 835 km) 
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:30 in parcarea din fata ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul Bucuresti - Sibiu - Arad - Budapesta. Cazare zona Budapesta. 
Ziua 2 (01.12). BUDAPESTA - GODOLLO 

Mic dejun, apoi incepem turul orasului: Piata Eroilor, Bd. Andrassy, Bazilica Sf. Stefan, Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, unde se va face o scurta pauza pentru a admira panorama orasului Budapesta. Turul nostru continua spre Dealul Gellert, locul in care este situata Citadella Budapestei - fortareata construita la cea mai mare inaltime (235 m) servind in acele timpuri drept punct de observatie militara, iar acum oferindu-ne cea mai buna priveliste a celor doua parti ale capitalei ungare - Buda si Pesta. Tot aici putem admira Statuia Libertatii - simbol al orasului Budapesta. Timp liber in Budapesta sau excursie optionala (20 €) la Palatul Godollo Kiralyi, resedinta de vara a familiei regale austrice. Palatul a fost primit de Franz Joszef şi Sissi chiar la incoronarea acestora. Chiar daca la inceput, palatul construit in 1740, ne va parea o cladire destul de mica, defapt este una din cele mai mare cladiri in stil baroc din Ungaria. Cazare la Budapesta. 
Ziua 3 (02.12). BUDAPESTA - DEFILEUL DUNARII 
Mic dejun. Timp liber in Budapesta sau excursie optionala cu masa de pranz inclusa (45 €), in Defileul Dunarii: Szentendre, Esztergom si Visegrad. Vom vizita orasul medieval Szentendre (Sf. Andrei) – oras muzeu in aer liber al artistilor plastici, Muzeul Martipanului, orasul medieval Esztergom, asezat fix la granita cu Slovacia, localitatea unde este cea mai mare catedrala din Ungaria, si cetatea medievala Visegrad. Ne intoarcem la Budapesta pentru timp liber si cazare.
Ziua 4 (03.12). BUDAPESTA - VIENA - CROAZIERA PE DUNARE 

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala (35 €) la Viena. Incepem cu vizita Palatului Schonbrunn si a gradinilor acestuia, apoi intr-un tur panoramic cu autocarul admiram Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Primaria, Parlamentul, Teatrul. Urmeaza tur pietonal in centrul istoric spre Monumentul Ciumei, Catedrala Sf. Stefan, Opera. Timp liber pentru a gusta farmecul medieval al centrului istoric. Multitudinea de magazine de pe Mariahilfer Strasse, va convinge iubitorii de cumparaturi ca a meritat scurta deplasare pana aici. Retur la Budapesta, unde va propunem, optional (40 €) cel mai indragit program din Budapesta - Croaziera pe Dunare cu cina festiva la bordul navei, unde veti fi intampinati cu o bautura de bun venit dupa care puteti degusta preparate reci si calde, salate cat si preparate traditionale precum sarmalute, gulas si strudele ca desert. Bineinteles toate acestea vor putea fi servite impreuna cu vinul traditional Tokaji. Cazare la Budapesta. 
Ziua 5 (04.12). BUDAPESTA - BUCUREȘTI (cca. 835 km) 
Dupa micul dejun, plecare spre tara, sosire seara in functie de formalitatile vamale, trafic si conditii meteo.


PerioadaLoc in DublaSupliment SGLCopil 6 - 12 aniAl treilea adult
 30.11 - 04.12.22
5 zile / 4 nopti
274 €79 € 274 €263 €

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET : 
- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internaţionale;
- 4 cazari cu mic dejun la hotel 3*;
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID);
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete);
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi);
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana).
 

SAFE PRICE (Tarif Standard) 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare. 
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv: 
   a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 45 de zile inainte de plecare/intrare)     b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 44-31 zile inainte de plecare/intrare. 
   c) 40% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 30-15 zile inainte de plecare/intrare. 
   d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 14-0 zile inainte de plecare/intrare. 
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu. 

Grup minim 40 pers. 
Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar; 
In cazul unui grup mai mic de 40 pers., pentru un grup intre 30-39 pers se va achita un supliment de 20 €/pers., Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 30 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului. 

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane. Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei. Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.   

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA
Orasul
Locul de intalnire
Orasul
Locul de intalnire
BUCURESTI
ACADEMIA MILITARA 
SEBES
ROMPETROL iesire Lancram
PITESTI
PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)
DEVA
McDonald’s GARA RM.
VALCEA
ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274
TIMISOARA
ROMPETROL - Dumbravita
SIBIU
 Benzinaria MOL - Calea Surii Mari
 ARAD
GAZPROM - Calea Timisorii

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA: BOTOSANI, SUCEAVA, IASI, PIATRA NEAMT, ROMAN, BACAU, ADJUD, FOCSANI, GALATI, BRAILA, RM. SARAT, BUZAU, TULCEA, CONSTANTA, MEDGIDIA, SLOBOZIA, TG. MURES, SIGHISOARA, MEDIAS, FAGARAS, BRASOV, SINAIA, CAMPINA, PLOIESTI, CRAIOVA, SLATINA.

Observatii / Conditii de calatorie: 
- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro. 
- Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. 
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta, dar si valabilitatea acestora. - Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii. 
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali. 
- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii. 
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente. 
- Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane. 
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului. 
- Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii. 
- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului. 
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat, etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 
- In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii. 
- Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa. 
- Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale). 
- Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie; 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti. 
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare. 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!