Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Grand Tour - Mexic

Grand Tour Mexic 4-19 Mai 2022
Circuit cultural, si relaxare pe plajele din Acapulco

Perioada: 04 Mai - 19 Mai 2022  (16 zile/ 13 nopti)
Itinerar: Mexico City – Teotihuacan – Tequisquiapan – Queretaro  – Guadalajara – Tlaquepaque – Tequila  – Guanajuato – San Miguel de Allende – Cholula – Puebla – Acapulco – Taxco – Cuernavaca.
Pret: 3390 Euro /pers. /loc in camera dubla 
- Supliment de single 600 Euro.
- Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, transferuri, intrari la obiectivele din program, insotitor de grup si ghid vorbitor de limba Romana – Japoneza!
Conditii de plata:  Integral la inscriere.

 

Principalele repere:
Vizitam 7 orase declarate Patrimoniul Mondial UNESCO:
o Ciudad de Mexico
o Teotihuacan
o Queretaro
o Tequila
o Guanajuato
o Puebla
o San Miguel de Allende
Vizitam 6 orase coloniale declarate Pueblo Magico:
o Teotihuacan
o Tequisquiapan
o Tlaquepaque
o Tequila
o Cholula
o Taxco
Vizitam diferite situri de mare importanta in cultura si istoria Mexicului:
o El Zocalo si Templo Mayor, Piata Constitutiei in Ciudad de Mexico
o Muzeul de Antropologie in Ciudad de Mexico
o Orasul prehispanic Teotihuacan – Complexul arheologic
o Basilica de Guadalupe in Ciudad de Mexico
o Centrul istoric din Queretaro
o Centrul istoric din Guanajuato
o Zona Arheologica Cholula – la Gran Piramide
o Centrul istoric din Puebla
                    
Itinerar pe zile:
ZIUA 1 - Otopeni
Dupamiaza intalnire pe aeroportul Otopeni, si pornim spre Mexico City

Ziua 2 - Mexico City 
Sosire dimineata pe Aeroportul  International Mexico City,  transfer la hotel
Cazare in Hotel Sevilla Palace 4**** situat in Bulevardul Reforma, principala artera de promenada in centrul metropolei mexicane
Zi libera de relaxare si explorarea orasului.
Cina se serveste intr-un restaurant situat in zona centrala.

Ziua 3 – Mexico City -Tur panoramic al orasului
Ciudad de Mexico este una dintre cele mai mari metropole ale lumii, este denumita  capitala culturala a Americii Latine, fiind vizitata anual de milioane de turisti.
In prima parte a zilei vom vizita cele mai importante obiective turistice in centrul istoric: Palacio de Bellas Artes, Palatul Postei, Piata Constitutiei cunoscuta sub numele de El Zocalo, in jurul acesteia sunt importante cladiri culturale si istorice: Catedrala Metropolitana, Palacio Nacional si Muzeul Templo Mayor.
Masa de pranz se serveste intr-un restaurant situat in zona centrala.
Dupa amiaza, vom descoperi civilizatia precolumbiana in cel mai renumit  muzeu din Mexic, Muzeul de Antropologie. Piesa de rezistenta a muzeului este Piatra Soarelui, calendarul aztec in greutate de 24 de tone si cu un diametru de 3.6 metri.

Ziua 4 -  Mexico City - Teotihuacan - Basilica de Guadalupe
Vizita sitului arheologic Teotihuacan, inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1987. Vom explora cel mai important oras aztec din Mezoamerica si unul dintre cele mai extinse centre urbane ale lumii antice. Veti putea urca pe impunatoarea Piramida a Soarelui si admira maretia complexului arheologic.
Masa de pranz se serveste in restaurant traditional mexican in zona arheologica.
La intoarcere se viziteaza Bazilica de Guadalupe, templul crestin cel mai vizitat din America Latina.

Ziua 5 - Mexico City - Tequisquiapan - Freixenet - Queretaro - Celaya
De la Mexico City plecam la Queretaro, stat situat in zona centrala a Mexicului.
Prima oprire o facem in Pueblo Magico Tequisquiapan, punctul de pornire in ruta eonologica din Sierra Madre Oriental.
Urmeaza vizita celei mai profunde pivnite de vinuri din America Latina, Finca Sala Vive. Indrumati de un maestru somelier, coboram 25 de metri in subteran si vom  cunoaste procesul de elaborare a renumitului vin spumant Freixenet. Turul eonologic culmineaza cu degustarea deliciosului vin.
Masa de pranz se serveste in restaurant in apropiere de Freixenet.
Dupa masa continuam turul si vizitam orasul cultural istoric Santiago de Queretaro, declarat Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1996.
Dupa o zi plina, ne cazam la hotelul Real Inn Celaya 5*****

Ziua 6 - Celaya - Tlaquepaque – Guadalajara
Urmeaza trei zile in statul Jalisco, renumit in lume pentru Tequila si Mariachi.
Pe traseul Celaya – Guadalajara, oprim in Pueblo Magico Tlaquepaque, renumit pentru maiestria artezanilor mexicani.Intr-un ambient multicolor si pe ritmuri de Mariachi, degustam delicioase platouri ale bucatariei traditionale din zona de Jalisco. Seara  ne cazam la hotelul Real Inn Guadalajara 5*****        

Ziua 7 - Guadalajara - Experienta Tequila
Azi vom vizita campurile de Agave Azul, planta din care se produce delicioasa bautura Tequila. Sub indrumarea unui Jimador, agricultor expert in culturi de Agave Azul, vom descoperi procesul de distilare in cea mai renumita casa de Tequila din Mexico. Vom avea o experienta minunata si o degustare de Tequila.
Vizitam Pueblo Magico de Tequila, unde servim masa de pranz.
Dupa masa ne intoarcem la Guadalajara si facem un tur in centrul istoric care seduce vizitatorii cu comori arhitecturale coloniale si multe evenimente culturale de relevanta internationala

Ziua 8- Guadalajara - Guanajuato
De la Guadalajara ne indreptam spre Guanajuato, stat important din punct de vedere istoric al formarii statului Mexican. Acum 200 de ani, aici a inceput lupta de Independenta a Mexicului. In statul Guanajuato, vizitam capitala Guanajuato si orasul colonial San Miguel de Allende.
Considerat a fi cel mai frumos oras din Mexic, orasul Guanajuato este mistic si se remarca prin arhitectura coloniala cu influenta franceza. Vizitam misterioasele strazi subterane, Teatrul Juarez, Universitatea de Guanajuato si centrul istoric, declarat Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1988.
Ne cazam in exclusivul hotel Villa Maria Cristina Luxury Boutique 5*****
Servim cina in centrul istoric, intr-un ambient de sarbatoare coloniala.

Ziua 9- Guanajuato - San Miguel de Allende
Cel mai pitoresc oras din Mexic este San Miguel de Allende, cu un stil de viata cosmopolit este cunoscut pentru  arhitectura baroca spaniola. In anul 2008 a fost declarat Patrimoniul Mondial UNESCO.
Vizitam Plaza Principal a orasului, cu cladiri coloniale de o valoare arhitecturala unica: Parohia San Miguel Arhanghelul, Santuario de Atotonilco, Casa Allende, Casa del Mayorazgo, Mercado de artezanat.
Atmosfera este boema, ne pierdem intr-o lume magica de strazi pietruite, case colorate, sculpturi impresionante, restaurante fine si hoteluri boutique de lux.
Masa de pranz se serveste in restaurant situat in zona centrala.
Ne cazam in hotelul colonial Casa Primavera Boutique 4****

Ziua 10 -San Miguel de Allende - Cholula – Puebla
In traseul spre orasul istoric Puebla, vom vizita Zona Arheologica de Cholula, unde descoperim cea mai mare piramida din lume, considerand suprafata bazei, fiecare latura masoara 450 metri.
Deasupra de Gran Piramide de Cholula, spaniolii au construit in 1594, un templu catolic, Santuario de Nuestra Señora de los Remedios. Cadrul natural este mirific, de aici avem o vedere panoramica spectaculoasa la vulcanul activ Popocatepetl.
Cand ajungem in Puebla, servim masa de pranz.
Dupa masa vizitam orasul istoric Puebla, declarat oras eroic in anul 2013. Cu o incarcatura istorica si culturala impresionanta, zona centrala din Puebla are inregistrate peste 2600 cladiri istorice, monumente, muzee si temple. Din anul 1987 este declarat Patrimoniul Mondial UNESCO.
Ne cazam in hotelul Camino Real Angelopolis 5***** Puebla.

Ziua 11- Puebla – Acapulco
De la Puebla ne indreptam spre Acapulco, simbol al turismului mondial . Ne vom relaxa 4 zile in perla Pacificului, statiune vizitata de personalitati din toata lumea.
Ne cazam la exclusivul hotel Camino Real Acapulco Diamante 5*****, premiat ani de-a randul cu 4 diamante Diamond Awards. Este locul preferat al artistilor si oamenilor de afaceri mexicani.
Seara, cina intr-un cadru mirific la malul marii.

Ziua 12- Acapulco - pe urmele lui Tarzan si Show la Quebrada
Dimineata ne bucuram de plaja si soare in hotel.
Dupa masa de pranz, vizitam Hotel Flamingo, hotel legendar cumparat in anii 50 de renumiti actori de la Hollywood: John Wayne, Johnny Weissmüller, Errol Flynn si Cary Grant, care l-au transformat intr-un refugiu unde organizau petreceri si fieste. Flamingo a fost  ultima resedinta a lui Tarzan.

Ziua 13- Acapulco - relaxare si plaja Barra Vieja Beach
Ne vom relaxa si bucura de soare in frumoasa plaja Barra Vieja, unde vom avea o experienta gastronomica inedita, prepararea deliciosului Huachinango a la talla, gustosul peste oceanic gatit la gratar cu diferite mirodenii si ierburi fine aromate din zona Pacificului.

Ziua 14- Acapulco - Taxco – Cuernavaca 
Pentru ultima noapte inainte de plecare inspre tara, am ales Cuernavaca, regiune recunoscuta la nivel mondial pentru clima placuta si frumoasele gradini botanice, fiind denumita  orasul primaverii eterne.
In traseu ne oprim in Pueblo Magico Taxco, capitala argintului din Mexic. Oraselul colonial este pitoresc, cu strazi inguste si pietruite, casute multicolore, hoteluri boutique, piete de artizanat si bijuterii de argint, terase si restaurante pentru toate gusturile, o atmosfera care ne intoarce in timp. Era inca din vremea aztecilor un centru minier de extractie si prelucrarea a argintului.
Dupa masa de pranz, ajungem la Cuernavaca si ne cazam in enigmaticul hotel Camino Real Sumiya 5*****, construit cu arhitectura japoneza si inconjurat de vegetatie si luxuriante gradini, hotelul a fost resedinta miliardarei Bárbara Hulton Woolworth, una dintre cele mai bogate femei ale secolului XX.

Ziua 15- Cuernavaca - transfer Aeroportul Ciudad de Mexico
dupa micul dejun, timp liber pentru ultimele cumparaturi,
dupamiaza ne vom lua ramas bun de la Cuernavaca si  Mexic si vom fi transferati la Aeroportul din Ciudad de Mexico, de unde pornim spre casa.

Ziua 16- Otopeni

Observatii:
Distanta parcursa pe toata durata circuitului este 90% pe autostrada, cu autocar deluxe Scania sau Mercedes Irizar, modern si echipat cu toate accesoriile la bord pentru a avea o calatorie comoda si in siguranta: Internet WiFi, scaune inclinabile, aer aconditionat, spalator si WC, priza auto de incarcare a telefonului, aparat frigorific cu apa  rece, purificator de aer, microfon si equipament audio vizual.

Pentru cazare, in Mexico City am ales hotelul Sevilla Palace 4****, situat in importantul Bulevard Reforma. Pe durata circuitului am selectionat hoteluri de 5***** ale renumitului grup hotelier Camino Real, iar in orasele culturale Guanajuato si San Miguel de Allende vom avea o experienta unica in doua hoteluri boutique de arhitectura coloniala mexicana.

Mexico City : Hotel Sevilla Palace Reforma 4**** – 3 nopti
Celaya: Real Inn Celaya 5***** – 1noapte
Guadalajara: Real Inn Guadalajara 5***** – 2 nopti
Guanajuato: Villa Maria Cristina Luxury Boutique 5***** – 1noapte
San Miguel de Allende: Casa Primavera Boutique 4**** – 1noapte
Puebla: Camino Real Angelopolis 5***** – 1noapte
Acapulco: Camino Real Acapulco Diamante 5***** – 3 nopti
Cuernavaca: Camino Real Sumiya 5***** – 1noapte
Pe toata durata sejurului avem incluse doua mese pe zi: mic dejun si pranz sau mic dejun si cina.
La bordul autocarului apa rece este inclusa.
In restaurante nu sunt incluse bauturi racoritoare sau bauturi alcoolice.

Pretul include:
bilet de avion Otopeni –  Mexico City si retur (1 escala);
bagaj de cala si de mana;
taxe de aeroport;
cazare la hotelurile mentionate in program (sau similatr) – cu doua mese incluse pe zi, conform program ( 13 mic dejun, 9 parnzuri su 4 cine)
insotitor de grup din partea agentiei organizatoare Holiday Tour Mures;
ghid local vorbitor de limba romana;
transfer aeroport – hotel si retur.

Pretul nu include:
Asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
Taxele locale impuse de primariile oraselor vizitate (se achita personal, la receptia hotelului) 
Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): aprox 50 EURO/persoana, se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturi alcoolice si racoritoare pe durata meselor;
Early check-in, late check-out
Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.)Termene si Conditii de plata
Conditii de plata: Integral la inscriere.
- In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
- Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL / program complet conform descrierii din continutul itinerarului si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile internationale specificate.
- tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
- Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI
- 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
GRUP MINIM:
25 persoane. 
Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. 
Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie dedisponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare

Note:
Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic,  si includ taxele de aeroport.
Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Noiembrie 2021. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare. 
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ESTE OBLIGATORIE;  avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Noiembrie 2021; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Va dorim vacanta placuta!